Την ημέρα του βιβλίου αλλά και την άρρηκτη σχέση της με το κοινό, γιόρτασε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σε συνεργασία με τον Δήμο το βράδυ του Σαββάτου στην Εληά.
Επίσημος καλεσμένος ο Διονύσης Σαββόπουλος για τη "σούμα" των τραγουδιών του από το 1963-2003. Η βιβλιοθήκη -όπως είπε ο διευθυντής της Γιάννης Τροχόπουλος- γιορτάζει για τα 18.000 μέλη της αλλά και τους 240.000 δανεισμούς βιβλίων (το 2004), αριθμός που είναι "άπιαστος" για πολλές βιβλιοθήκες μαζί και μάλιστα σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Για το βιβλίο "Η σούμα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, μίλησαν ο βεροιώτης μουσικός Κώστας Γεωργίου και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας τους οποίους παρεμβατικά συμπλήρωνε ο Διονύσης Σαββόπουλος, γνωστός και φίλος από χρόνια, των παρουσιαστών. Ο Κώστας Γεωργίου που συνεργάστηκε μαζί του το 1976-77 στους “Αχαρνείς”, με αφορμή αυτή τη γνωριμία στην Αθήνα (μέσω Νίκου Ζιώγαλα και "Ανάκαρα") μίλησε για το έργο του αλλά κυρίως περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσε όταν πρωτοάκουσε το τραγούδι "Γεννήθηκα στη Σαλονίκη". Έκανε επίσης αναφορές σε σημεία του βιβλίου και στα συναισθήματα που εξέφρασε για τον Σαββόπουλο και τα τραγούδια του, ο Μίκης Θεοδωράκης.
Με εμφανώς ευχάριστη διάθεση και χιούμορ, μίλησε για τον τροβαδούρο -όπως τον αποκαλεί- και χρόνια φίλο του, ο Ναουσαίος στην καταγωγή Κώστας Μπλιάτκας, ο οποίος χαρακτήρισε τη Σούμα "ένα βιβλίο αντάξιο ενός φαινομένου".
Ο Διονύσιος Σαββόπουλος ευχαρίστησε και τους δύο για τα λόγια τους και δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του κοινού που γέμισε τη μεγάλη αίθουσα αλλά και τη δική του στη Βέροια "Το τι μ' αρέσει να γίνονται εκδηλώσεις που μιλάνε για μένα δε λέγεται…" είπε με το Σαββοπουλικό του ύφος και χιούμορ και ομολόγησε ότι δεν κατάλαβε πώς πέρασαν 40 χρόνια από το πρώτο τραγούδι. “Έγραφα πάντα όταν είχα κάτι να πω κι αυτό μου συνέβη μόνο 15 φορές, όσοι και οι δίσκοι μου”, είπε κάνοντας ένα νοερό πέρασμα στο χρόνο και στους καρπούς του, μια "σούμα" δηλαδή, που θα μπορούσε -μ' έναν κατά Πεντζίκη αναγραμματισμό- να είναι “μούσα”, να είναι έμπνευση…
Τον τελευταίο και τρυφερά μελωδικό λόγο της βραδιάς είχαν τα παιδιά της χορωδίας της ΔΕΠ τα οποία, με την δασκάλα τους Ελένη Αναγνώστου στο πιάνο, τραγούδησαν με πάθος, παρέα με τον Διονύση, τη "συννεφούλα", τη "Δημοσθένους λέξη", το "μη μιλάς άλλο γι' αγάπη" αφήνοντας για το τέλος την καλύτερη ευχή: "Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, βρε…".
Πριν κλείσει η βραδιά ο Δήμαρχος κ. Σκουμπόπουλος χάρισε στον Διονύση Σαββόπουλο μια πλακέτα του Δήμου σε ανάμνηση της επίσκεψής του στη Βέροια, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο εκδότης του Ιανού κ. Νίκος Καρατζάς.
Στην έκδοση των 700 περίπου σελίδων περιέχονται οι στίχοι των δίσκων του, από το "Φορτηγό" μέχρι το "Σαββόραμα" αλλά και οι στίχοι που γράφτηκαν κατά παραγγελία για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, συναυλίες και αφιερώματα.